20 Haziran 2010 Pazar

YEŞİL CEVİZ REÇELİ


















MALZEMELER
  • Her 50 adet ceviz için 1,5 litre su,2 kg toz şeker.
  • Karanfil ,kabuk tarçın.

YAPILIŞI

  • Cevizin üzerindeki ince zarı kazıyıp su dolu bir kaba koyuyoruz.
  • 8 gün boyunca her gün suyunu değiştiriyoruz.
  • 8 günden sonra sönmemiş kirecin üzerine su koyuyoruz ,onun üstündeki duru suyu cevizlerin üstüne döküp bir saat kadar bekletiyoruz.
  • İyice yıkadığımız cevizleribir çatalla delip bir kaç kez kaynatarak suyunu döküyoruz.
  • Yumuşayıncaya kadar bu işleme devam ediyoruz.
  • Sonra limon suyu ilave edilmiş soğuk suda bekletiyoruz.
  • Kaynamakta olan şerbete cevizleri ekliyoruz.
  • Kıvamı olmak üzereyken temiz bir tülbente sardığımız karanfil ve kabuk tarçınla da bir müddet kaynatıp tülbenti çıkarıyoruz.
  • İşlemi bitirmeden 5 dk kadar önce 1 kg reçele 3 gr. hesabı limon tuzu ekliyoruz.
  • Sıcakken kavanozlara dolduruyoruz.
  • İyice soğuduktan sonra kavanozları sıkıca kapatıyoruz.
  • Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder