




- Her 50 adet ceviz için 1,5 litre su,2 kg toz şeker.
- Karanfil ,kabuk tarçın.
YAPILIŞI
- Cevizin üzerindeki ince zarı kazıyıp su dolu bir kaba koyuyoruz.
- 8 gün boyunca her gün suyunu değiştiriyoruz.
- 8 günden sonra sönmemiş kirecin üzerine su koyuyoruz ,onun üstündeki duru suyu cevizlerin üstüne döküp bir saat kadar bekletiyoruz.
- İyice yıkadığımız cevizleribir çatalla delip bir kaç kez kaynatarak suyunu döküyoruz.
- Yumuşayıncaya kadar bu işleme devam ediyoruz.
- Sonra limon suyu ilave edilmiş soğuk suda bekletiyoruz.
- Kaynamakta olan şerbete cevizleri ekliyoruz.
- Kıvamı olmak üzereyken temiz bir tülbente sardığımız karanfil ve kabuk tarçınla da bir müddet kaynatıp tülbenti çıkarıyoruz.
- İşlemi bitirmeden 5 dk kadar önce 1 kg reçele 3 gr. hesabı limon tuzu ekliyoruz.
- Sıcakken kavanozlara dolduruyoruz.
- İyice soğuduktan sonra kavanozları sıkıca kapatıyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder