

Bu sarmaları dolaba koymak için hazırladım ,bu yüzden pişmiş resmi yok onu da pişirince eklerim.Malzemelerini günlük pişirmeye göre yazıcam.
MALZEMELER
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım kg taze yaprak
- 1 büyük kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça
- Yarım demet maydonoz,dereotu,taze nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
YAPILIŞI
- Soğan ,sarımsak,kabukları soyulup küp doğranmış domates,zeytinyağı tencereye alınıp biraz kavrulur.
- Yeşilllikler ve pirinç dışındaki malzemeler katılıp bir iki çevrilir.
- Pirinç ve yeşillikler eklenip biraz pişirilir.(kontrollü olmalı dibi tutabilir.)
- Daha önceden kaynar suya sokulup çıkarılmış yapraklara sarılır.
- Tencereye dizilip üzerine çıkacak kadar su ilave edilip porselen bir tabak kapatılarak pişirilir.(mevsimi ise tencereye birkaç tane yeşil erik atabilirsiniz güzel bir ekşilik verir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder