29 Haziran 2010 Salı

ŞEFTALİ MARMELATI


Bu hafta biraz fazla şeftali almışız.Pek fazla da sevilmiyor herhalde epeyce kaldı bende değerlendireyim dedim.Çokta güzel oldu biraz daha yapmayı düşünüyorum.
MALZEMELER
  • 1 Kg şeftali
  • 1Kg toz şeker
  • Limontuzu

YAPILIŞI

  • Şeftalileri soyup rendeliyoruz.
  • Şekerini ilave ederek orta hararetli ocakta kıvamı gelene kadar pişiriyoruz.(iyice koyulaşacak)
  • Limon tuzunu atıp üç dört taşım daha kaynatarak sıcakken kavanoza boşaltıyoruz.
  • Soğuyunca kapağını kapatıyoruz.

NOT:Şeftali,çilek,kayısı gibi reçel ve marmelatlarda küflenmesin diye en üste yağlı kağıt koyup kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder