Merhabalar;bayramdı,basket maçlarıydı,referandumdu derken son birkaç gün nasıl geçti anlamadım.Ben bu bayram baklava ve lokma tatlısı yaptım. Onların tarifini daha önce verdiğim için yayınlamadım.
Kızkardeşim de Nuraycığım yani fıstıklı sarma ve fıstıklı baklava yapmış.Baklavanın tarifi daha önce verdiğim ev baklavası ile aynı sadece ceviz yerine fıstık var.Gelelim sarmanın tarifine;
MALZEMELER
- 2 Yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı sirke,bir fiske tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gr tereyağ
- Aldığı kadar un
Şerbeti için: 4 bardak şeker,3,5 bardak su,yarım limon
YAPILIŞI
- Tüm malzeme ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup dinlendiriyoruz.(tereyağ hariç)
- Hamurdan aldığımız ceviz büyüklüğündeki bezeleri nişasta yardımıyla incecik açıyoruz.
- Arasına fıstık serpip rulo yapıyoruz.
- 160 derece fırında ağır ateşte pişiriyoruz.
- Daha önceden hazırladığımız şerbeti döküyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder