3 Eylül 2010 Cuma

ÜZÜMLÜ PİLAV


Günaydınlar: bu pilavı annem yapardı,O Acem pilavı derdi adına benim de aklıma geldi dün yaptım.Değişik bir tad sevilerek yendi.Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.Gelelim tarife....
MALZEMELER
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,tereyağ,tuz

YAPILIŞI

  • Pirincimizi yıkadıktan sonra kaynamakta olan 3 su bardağı suda haşlıyoruz.(suya sıvıyağ ve tuz ilave ediyoruz.
  • Zaman zaman kontrol ederek çok yumuşamadan pirinci süzüyoruz.
  • Ayıklayıp yıkadığımız üzümleri tereyağda iyice şişene kadar kızartıyoruz.
  • Pirinçleri üzerine döküp karıştırıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder