MALZEMELER
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 kaşık kakao
- 3 su bardağı un
- Vanilya,kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- Kuru üzüm,kuru kayısı,damla çikolata,vişne reçeli,fındık içi,pudra şekeri
YAPILIŞI
- Şeker,yumurta ve yağı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Süt ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozu karıştırılmış unu ekliyoruz.
- Hamurunbir kısmını yağlanıp unlanmış vede fındık serpilmiş kalıba döküyoruz.
- Kuru meyveleri ve damla çikolatayı serpiştiriyoruz.
- Ayırdığımız hamura kakao karıştırıp kalıba döküyoruz.
- Bir iki kaşık taneleri ile birlikte vişne reçeli gezdiriyoruz.
- 200 derece fırında kapağını açmadan45 dk pişiriyoruz.
- Kontrol edip fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder