22 Eylül 2010 Çarşamba

KARIŞIK KEK


























MALZEMELER
  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 kaşık kakao
  • 3 su bardağı un
  • Vanilya,kabartma tozu
  • 2 su bardağı şeker
  • Kuru üzüm,kuru kayısı,damla çikolata,vişne reçeli,fındık içi,pudra şekeri

YAPILIŞI

  • Şeker,yumurta ve yağı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Süt ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kabartma tozu karıştırılmış unu ekliyoruz.
  • Hamurunbir kısmını yağlanıp unlanmış vede fındık serpilmiş kalıba döküyoruz.
  • Kuru meyveleri ve damla çikolatayı serpiştiriyoruz.
  • Ayırdığımız hamura kakao karıştırıp kalıba döküyoruz.
  • Bir iki kaşık taneleri ile birlikte vişne reçeli gezdiriyoruz.
  • 200 derece fırında kapağını açmadan45 dk pişiriyoruz.
  • Kontrol edip fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder