1 Eylül 2010 Çarşamba

PATATESLİ AÇMA BÖREK













GÜNAYDIIIIN;Bugün güzel bir börek tarifini sizinle paylaşacağım.Gerçekten şimdiye kadar yaptıklarımdan daha güzel oldu,çıtır çıtır ve bayatlamadı.Gittikçe kendimi geliştiriyorum galiba.Her zamznkinden farklı olarak mısır nişastasıyla açtım.Hem incecik açıldı.hemde o çıtırlığı verdi heralde.Neyse gelelim tarife....Bu tarifi sahur etkinlikleri için mintinin mutfağına gönderiyorum.
MALZEMELER
Hamuru için:
  • 2 su bardağı un
  • 1 fincan sıvı yağ,tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya(maya 1 tatlı kaşığı toz şekerle ılık suda kabartılacak.)

İçi için:

  • Haşlanıp yağ ve soğanla kavrulmuş patates
  • İnce doğranmış maydonozla karıştırılmış beyaz peynir.
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Tüm malzemeler ve aldığım kadar suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
  • Mayalanmasını beklemeden iki beze yapıp servis tabağı büyüklüğünde açarak üzerlerini yağlıyoruz.
  • 10 dk dinlendikten sonra açtığımız hamurları yağlı kısım içte kalacak şekilde katlayıp tekrar bezeliyerek oklava ile nişasta yardımıyla incecik açıyoruz.
  • Üzerine harcı yayıp iki uçtan karşılıklı yuvarlıyarak rulo yapıyoruz (yoksa çok kalın olur.)
  • Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder