6 Eylül 2010 Pazartesi

CEVİZLİ KADAYIF SARMA




Merhabalar;bu tarifi de bayram etkinlikleri için anneminkızıyıma göndermek istiyorum.Tarifi kendi kafama göre yaptım.Çok güzel oldu hem sunumu hem de servisi kolay.


MALZEMELER


  • Yarım kg. tel kadayıf

  • 250 gr.ceviz içi
  • 1/20 lt süt,1 su bardağı sıvıyağ

Dışındaki yufka için;



  • 1 yumurta

  • 1 kaşık yoğurt

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 çay kaşığı sirke

  • 1 çimdik tuz

  • Açmak için mısır nişastası

Şerbeti için:



  • 3,5 bardak şeker

  • 3 bardak su

  • Yarım limon


YAPILIŞI

  • Önce şerbeti kaynatıyoruz,yalnız kıvamlı bir şerbet olmıyacak,kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limonunu sıkıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkası için verdiğimiz malzemelerden hamurumuzu yoğurup 10 dk dinlendirdikten sonra 3 adet baklavalık yufka açıyoruz.(Açamıyorsanız hazır baklavalık yufkadan yapabilirsiniz)
  • Ayrı biryerde kadayıfları süt ve yağla iyice harmanlıyoruz.
  • Açtığımız yufkanın üzerine kadayıfları seriyoruz (1/3 ünü)
  • Üzerine ceviz serpiyoruz,sıkıca rulo yapıp 2 parmak aralıklarla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yağ gezdirip 200 derece fırında kızartıyoruz.
  • Fırından çıkar çıkmaz şerbetini döküyoruz.
  • Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder