Merhabalar;bu tarifi de bayram etkinlikleri için anneminkızıyıma göndermek istiyorum.Tarifi kendi kafama göre yaptım.Çok güzel oldu hem sunumu hem de servisi kolay.
MALZEMELER
- Yarım kg. tel kadayıf
- 250 gr.ceviz içi
- 1/20 lt süt,1 su bardağı sıvıyağ
Dışındaki yufka için;
- 1 yumurta
- 1 kaşık yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çimdik tuz
- Açmak için mısır nişastası
Şerbeti için:
- 3,5 bardak şeker
- 3 bardak su
- Yarım limon
YAPILIŞI
- Önce şerbeti kaynatıyoruz,yalnız kıvamlı bir şerbet olmıyacak,kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limonunu sıkıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkası için verdiğimiz malzemelerden hamurumuzu yoğurup 10 dk dinlendirdikten sonra 3 adet baklavalık yufka açıyoruz.(Açamıyorsanız hazır baklavalık yufkadan yapabilirsiniz)
- Ayrı biryerde kadayıfları süt ve yağla iyice harmanlıyoruz.
- Açtığımız yufkanın üzerine kadayıfları seriyoruz (1/3 ünü)
- Üzerine ceviz serpiyoruz,sıkıca rulo yapıp 2 parmak aralıklarla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yağ gezdirip 200 derece fırında kızartıyoruz.
- Fırından çıkar çıkmaz şerbetini döküyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder