20 Eylül 2010 Pazartesi

MADIMAKLI AÇMA BÖREK




Günaydın;bugün de işe güzel bir börek tarifi ile başlıyalım.Burada bahar gelirken çıkıyor madımaklar.Toplayıp donduruyorlar.Bana da bir paket vermişlerdi ,onu kullandım.ÇOK GÜZEL OLDU.
MALZEMELER
  • 3 Su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya,tuz
  • İÇİ İÇİN:Madımak ,kuru soğan,pulbiber,sıvıyağ
  • Beyaz peynir.

YAPILIŞI

  • Önce şeker ,ılık su yardımıyla mayayı kabartıyoruz.
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup mayalandırıyoruz.
  • Soğanı ve madımağı svıvı yağda kavurup peynir ekliyoruz.
  • Hamurdan aldığımız bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlıyarak katlayıp tekrar açıyoruz.
  • Üzerine harcı serpip rulo yapıyoruz.Üzerine yumurta sürüyoruz.
  • 200 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder