16 Eylül 2010 Perşembe

MANİSA KEBABI




























Günaydınlar;herkese güzel bir gün diliyorum.Aslında bu yemeği bayramdan önce yapmıştım.Değişik bir yemek misafir kabulünde kullanılabilir.
MALZEMELER
KREP İÇİN:
  • 2 Su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

KEBAP İÇİN:

  • Yarım kg kuşbaşı et yada tavuk(ben tavuk kullandım.)
  • 1 adet patates
  • 1 irice patlıcan
  • Kırmızı biber,sivribiber,sarımsak,pulbiber,karabiber,kekik
  • Üzeri için kaşar

YAPILIŞI

  • Krep malzemelerinin tamamını karıştırıp mikserle çırpıyoruz.
  • Yağsız tavada yada krep tavasında kreplerimizi hazırlıyoruz.
  • Tavayı kızdırıp her seferinde bir kepçe malzemeden döküp tavanın tamamına yayılmasını sağlıyarak her iki tarafını kızartıyoruz.
  • Bu malzemeden6-7 adet krep hazırlıyabilirsiniz.
  • Kuşbaşı tavukları iyice suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
  • Ayrı bir yerde küp küp doğradığımız sebzeleri kızartıp ete ilave ediyoruz.
  • Sarımsak ve baharatları da ekleyip bir iki çeviriyoruz.
  • Kreplerin arasına malzemeden koyup bohça gibi katlıyarak fırın tepsisine ters çeviriyoruz.
  • 15 dk kadar fırında tutup üzerine bir dilim kaşar koyup erittikten sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder