Günaydınlar;herkese güzel bir gün diliyorum.Aslında bu yemeği bayramdan önce yapmıştım.Değişik bir yemek misafir kabulünde kullanılabilir.
MALZEMELER
KREP İÇİN:
- 2 Su bardağı süt
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
KEBAP İÇİN:
- Yarım kg kuşbaşı et yada tavuk(ben tavuk kullandım.)
- 1 adet patates
- 1 irice patlıcan
- Kırmızı biber,sivribiber,sarımsak,pulbiber,karabiber,kekik
- Üzeri için kaşar
YAPILIŞI
- Krep malzemelerinin tamamını karıştırıp mikserle çırpıyoruz.
- Yağsız tavada yada krep tavasında kreplerimizi hazırlıyoruz.
- Tavayı kızdırıp her seferinde bir kepçe malzemeden döküp tavanın tamamına yayılmasını sağlıyarak her iki tarafını kızartıyoruz.
- Bu malzemeden6-7 adet krep hazırlıyabilirsiniz.
- Kuşbaşı tavukları iyice suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir yerde küp küp doğradığımız sebzeleri kızartıp ete ilave ediyoruz.
- Sarımsak ve baharatları da ekleyip bir iki çeviriyoruz.
- Kreplerin arasına malzemeden koyup bohça gibi katlıyarak fırın tepsisine ters çeviriyoruz.
- 15 dk kadar fırında tutup üzerine bir dilim kaşar koyup erittikten sonra servise hazır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder