4 Nisan 2010 Pazar

ESMER BULGUR PİLAVI

Bulgur pilavını çok severim.Hele birde yanında yufka ekmek olsa süper olur.Esmer bulgurdan yaptım bu kez tadı daha güzel oldu. Umarım beğenirsiniz.

MALZEMELER
  • 1.5 Su bardağı bulgur
  • Bir baş kuru soğan
  • 2 Adet sivribiber
  • 2 adet domates 1kahve fincanı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı tereyağ,tuz,pulbiber

YAPILIŞI

  • Bir tencereye yağı koyalım içine ince doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip kavuralım
  • Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi salayı,tuzu ,biberi ekliyelim
  • Yıkadığımız bulguru da ekleyip üzerini örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişirelim.(isteğe göre tavuk yada et suyu kullanılabilir.)
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder