7 Nisan 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KABAK

Merhabalar,sebze yemeklerini daha sık yapıyorum çünkü daha sağlıklı .Aslında bugünlerde tatlı ,pasta ,börek yapmak istiyorum ama okadar diyet yaptık korkuyorum neyse düşüncesi bile güzel.Yakında yapıcam söz.
MALZEMELER
  • Yarım kg kabak
  • Bir baş kuru soğan,2diş sarımsak,domates,dereotu
  • Pulbiber,salça,tuz,zeytinyağı

YAPILIŞI

  • Bir tencereye yağı ve yemeklik doğradığımız soğanlarla domatesi alıp bir iki çeviriyoruz.
  • Salça,sarımsak ve baharatları ekliyoruz.
  • İnce doğradığımız kabağı da ekliyoruz kapağını kapatıp bir müddet kısık ateşte pişiriyoruz
  • Pişmek üzereyken tuzunu ve dereotunu ekliyoruz.
  • Eğer istersek yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapabiliriz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder