14 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI YAŞPASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
  • 300 gr ıspanak yaprağı
  • 4 yumurta
  • 4,5 çay bardağı toz şeker
  • 1-2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Kreması için

  • 4,5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 damla sakızı
  • Muz

YAPILIŞI

  • Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getiriyoruz.Suyunu bir kaba süzüyoruz.
  • Yumurta,şeker,ıspanak suyu,kabartma tozu,vanilyayı ve unu kek haline getirip 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.Keki soğuyunca ikiye kesip portakal suyu ile ıslatıyoruz.
  • Krema için süt,mısır nişastası ve şekeribir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriyoruz.Sakızı ilave ediyoruz.
  • Kekin bir parçasının üzerine hazırladığımız kremanın yarısını sürüp muz dilimleri koyduktan sonra diğer parçayı üzerine kapatıyoruz.
  • Kalan kremayı da üzerine sürüpyeşil fıstık ve kivi ile süsliyebiliriz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder