25 Nisan 2010 Pazar

KARNIYARIK



Günaydınlarrrrr,gününüz aydınlık olsun,güzelliklerle dolsun.Bugün güzel bir karnıyarık yapalım .Patlıcanla yapılan bütün yemekleri severim.Çokta güzel oldu .
MALZEMELER
  • 4 Adet patlıcan(kişi sayısına göre artırabilirsiniz.)
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan,4-5 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber,2 domates
  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Bir tencerede az sıvı yağ,kuru soğan ve sarımsağı kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine baharatlar,tuz ve salça eklenip biraz daha pişirilir.
  • Ayrı bir yerde alacalı soyup çizdiğimiz patlıcanlar kızartılır.
  • Patlıcanlar uygun bir tepsiye alınır,karnıyarılarak içine hazırlanan kıyma doldurulur.
  • Kabukları soyulup küp küp doğranmış domates ve ice doğranmış sivri biberler üzerlerine serilir.
  • Suyla inceltilmiş bir kaşık salça üzerlerine gezdirildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilip servis yapılır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder