5 Nisan 2010 Pazartesi

TAZEFASÜLYE KAVURMASI

Herkese günaydın,güzel birgün olur inşallah.Bahar iyice kendini gösterdi,sebzelerde bollaşıyor demekki işimiz kolaylaşıyor.

MALZEMELER
  • Yarım kg taze fasülye
  • 1baş kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı,tuz,pulbiber,karabiber
  • Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI

  • Fasülyelerin baş kısımları kesilip yıkandıktan sonra birer santim aralarla doğranır.
  • Tencereye yağı koyup doğradığımız soğan ve domatesleri ekleyip bir iki çeviriyoruz.
  • Hazırladığımız fasülyeleri,tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte hiç su ilavesi olmadan iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder