21 Nisan 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ BOHÇALAR










Selam; şöyle çayın yanında keyifle yiyeceğimiz birşey yapayım ama kendimce de değişik birşey bulayım dedim.Tarifini biryerden almadım kafamdakileri birleştirdim çok güzel oldu.Tavsiye ederim....
MALZEMELER
  • 3 Su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kuru maya(pakmaya)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar süt.
  • beyaz peynir.
  • Çörekotu

YAPILIŞI

  • Unu yoğurma kabına alıyoruz.
  • Daha önceden ayrı bir yerde ılık su ve toz şekerle kabarttığımız mayayı ekliyoruz.
  • Tuz, bir yumurtanın beyazı(sarısı üzerine sürülecek)
  • sıvıyağ ve aldığı kadar unla yumuşakça bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurumuz yarım saat kadar dinlenip mayalandıktan sonra oklavayla yufka haline getiriyoruz.
  • Yufkanın üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp irice karelere bölüyoruz,kenarından da bağlamak için şeritler kesiyoruz.
  • İki kareyi üstüste koyup ortasına peynir yerleştirerek bohça şekli veriyoruz.
  • Bohçaları bağlayıp üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiyoruz.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder