2 Nisan 2010 Cuma

ŞEHRİYELİ PİLAV VE TAVUK

MALZEMELER
PİLAV İÇİN
  • Bir su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı sı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı,1tatlı kaşığı tereyağı(ben yağı az kullanıyorum isterseniz artırabilirsiniz)
  • TAVUK İÇİN
  • 4 Adet tavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ,1tatlı kaşığı salça,pulbiber,kimyon,3 diş sarımsak,tuz,kekik
  • Çarliston biber,kırmızı biber,domates

YAPILIŞI

  • Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp iyice yıkıyoruz
  • Sıvıyağla şehriyeleri kızartıp pirinçleri ekliyoruz suyunu ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Tavukları kekik hariç diğer malzemelerle harmanlıyarak 10-15 dk dinlendirdikten sonra çelik tavada az yağla arkalı önlü kısık ateşte kızartıyoruz.
  • İndirmeden az önce kekik ekliyoruz
  • Tavukları pişirdiğimiz tavada biber ve domatesleri hafif kızartıyoruz.
  • Pilav eşliğinde servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder