
PİLAV İÇİN
- Bir su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı sı
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı,1tatlı kaşığı tereyağı(ben yağı az kullanıyorum isterseniz artırabilirsiniz)
- TAVUK İÇİN
- 4 Adet tavuk pirzola
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ,1tatlı kaşığı salça,pulbiber,kimyon,3 diş sarımsak,tuz,kekik
- Çarliston biber,kırmızı biber,domates
YAPILIŞI
- Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp iyice yıkıyoruz
- Sıvıyağla şehriyeleri kızartıp pirinçleri ekliyoruz suyunu ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tavukları kekik hariç diğer malzemelerle harmanlıyarak 10-15 dk dinlendirdikten sonra çelik tavada az yağla arkalı önlü kısık ateşte kızartıyoruz.
- İndirmeden az önce kekik ekliyoruz
- Tavukları pişirdiğimiz tavada biber ve domatesleri hafif kızartıyoruz.
- Pilav eşliğinde servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder