18 Ağustos 2010 Çarşamba

CEVİZLİ SARMA

Merhabalar;çocuklar iftara geleceklerini söyleyince tatlı yapmaya cesaret ettim.Sonunda gene de çoğu bize kaldı ama ne yapalım artık.Resimleri de onlara çektirdim.Böylece birkaç gün elimizdegörüntü oldu.Gelelim tarifimize. MALZEMELER
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı(isterseniz1/4 paket margarin kullanabilirsiniz.)
  • Aldığı kadar un,bir fiske tuz
  • Açmak için mısır nişastası.
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz.

ŞERBETİ İÇİN:2 Su bardağı tozşeker,1,5 bardak su,yarım limon suyu


Yufkamızı çok ince açıyoruz.

YAPILIŞI
  • Şeker ve suyla şerbetimizi kaynatıyoruz.Kıvamını bulunca limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.(Tırnağımıza damlattığımızda akmıyacak,top gibi duracak.)
  • Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Ceviden biraz irice bezeler alıyoruz.
  • Aldığımız bezeleri mısır nişastası yardımıyla incecik açıyoruz.(altındaki yazı okunacak şekilde)
  • Yufkanın üzerine ceviz serpip oklava yardımıyla rulo yapıyoruz.
  • Sonra parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
  • Kızarttıktan sonra sıcakken şerbetini döküyoruz.
  • Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder