- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı(isterseniz1/4 paket margarin kullanabilirsiniz.)
- Aldığı kadar un,bir fiske tuz
- Açmak için mısır nişastası.
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz.
ŞERBETİ İÇİN:2 Su bardağı tozşeker,1,5 bardak su,yarım limon suyu
Yufkamızı çok ince açıyoruz.
- Şeker ve suyla şerbetimizi kaynatıyoruz.Kıvamını bulunca limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.(Tırnağımıza damlattığımızda akmıyacak,top gibi duracak.)
- Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Ceviden biraz irice bezeler alıyoruz.
- Aldığımız bezeleri mısır nişastası yardımıyla incecik açıyoruz.(altındaki yazı okunacak şekilde)
- Yufkanın üzerine ceviz serpip oklava yardımıyla rulo yapıyoruz.
- Sonra parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
- Kızarttıktan sonra sıcakken şerbetini döküyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder