20 Ağustos 2010 Cuma

ÇİFTLİK KEBAP

Günaydınlar,iyi hafta sonları.Çalışanlara bir mola gününüz aydınlık olsun inşallah.Kırmızı etten biraz uzak duruyoruz bu günlerde.Malum yaş,kolesterol filan.Kebabımızı tavukla yaptık,çok lezzetli oldu. MALZEMELER
  • 4-5 Adet tavuk pirzola
  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2-3 adet sivribiber
  • Salça,2-3 diş sarımsak,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
  • Kızartmalık yağ

YAPILIŞI

  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp salça,baharatlar,ince doğranmış sarımsak ve biraz zeytinyağı ile iyice karıştırıp buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  • Patlıcan ve patatesleri küp küp,biberi de birkaç parçaya kesip kızartarak kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Tavukları vok tavada veya teflon bir tencerede iyice suyunu salıpo tekrar çekene kadar pişiriyoruz.(neredeyse kızaracak.)
  • Kızarttığımız sebzeleri ekleyip bir iki çevirdikten sonra kapatıyoruz.
  • Pilav yada püre eşliğinde servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder