- 4-5 Adet tavuk pirzola
- 2 orta boy patlıcan
- 2 adet patates
- 2-3 adet sivribiber
- Salça,2-3 diş sarımsak,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
- Kızartmalık yağ
YAPILIŞI
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp salça,baharatlar,ince doğranmış sarımsak ve biraz zeytinyağı ile iyice karıştırıp buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
- Patlıcan ve patatesleri küp küp,biberi de birkaç parçaya kesip kızartarak kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Tavukları vok tavada veya teflon bir tencerede iyice suyunu salıpo tekrar çekene kadar pişiriyoruz.(neredeyse kızaracak.)
- Kızarttığımız sebzeleri ekleyip bir iki çevirdikten sonra kapatıyoruz.
- Pilav yada püre eşliğinde servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder