10 Ağustos 2010 Salı

KİREMİTTE TAVUK





Günaydınlarrr; evde yapılacak fazla iş olmayınca yemekle vaktimizi dolduruyoruz.Hergün ne pişirsek şaşırdık.Bugünde tavuğu böyle deniyim dedim.Çok da iyi etmişim güzel oldu.
MALZEMELER
  • 3 Adet tavuk pirzola(pulbiber,sarımsak,karabiber,zeytinyağı,kimyon ve kekikle tatlandırıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz.Bu arada kuşbaşından irice doğruyoruz.)
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates
  • Sivri biber,kırmızı biber,2-3 diş sarımsak
  • 2 küçük patlıcan
  • Zeytinyağı

YAPILIŞI

  • Kiremitin en altına tavukları sonra diğer malzemeleri diziyoruz.
  • Sonra kiremitimizi fırın torbasına koyuyoruz.(Üstüne folyo kapatarak da yapabilirsiniz.)
  • İlk yarım saat bu şekilde piştikten sonra poşeti çıkarıp 20 dk kadar daha pişiriyoruz.Böyle pişince daha yumuşak oluyor.
  • Sonra afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder