29 Ağustos 2010 Pazar

İRMİK HELVASI ÇEŞİTLEME



Günaydınlar;öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı herkese kutlu olsun.Atalarımızın kanları ile suluyarak koruduğu ve hala korumak için nice gençlerimizin şehit olduğu vatanımızın kıymetini bilelim ve şehitlerimize layık olmaya çalışalım ki bizden sonra bu vatan da yaşamaya devam edecek olan evlatlarımız da bizi minnetle anabilsinler.
Dün evdekileri değerlendireyim dedim. İrmik helvası yaptım.Dolapta biraz elmalı kurabiyeden kalma elmalı cevizli iç kalmış bir kaç tanesinin arasına onu koydum ,en güzeli de o oldu.Sonra torunlardan kalan bir paket bonibonu kullandım,diğerlerinede dövülmüş fındık ve hindistan cevizi kullandım.Hepsi farklı tadlarda oldu.Silikon kalıpta şekillendirdim.
Sadece irmik helvasının tarifini yazayım gerisi size kalmış,afiyet olsun.
MALZEMELER
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

  • İrmiği yağda kızarana kadar kavuruyoruz.
  • Süte şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra irmiğe ilave edip çektiriyoruz.
  • İstediğimiz şekli veriyoruz.(Şekil verilecek kadar çektirelim.)
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder