13 Ağustos 2010 Cuma

TAVUKLU PATLICAN SARMA


















Merhabalar;aslında bu yemeği ramazanın birinci günü yaptım.Fakat tam iftardan sonra eşimi Varmısın Yokmusun yarişmasının elemelerine çağırdılar.Biz de apar tppar İstanbula geldik.O yüzden dün paylaşamadım.Çok yorulduk,hem oruç,hem bunaltıcı sıcaklar,gece de sabaha kadar yol geldik,bir yandan da uykusuzluk,çok zor bir gündü.Çok şükür bugün dinlşendik.Bir müddet daha İstanbuldayız.
Neyse gelelim yemeğimize;ben bunu uydurdum ama çok güzel oldu, tavsiye ederim.
MALZEMELER
  • 4 Adet tavuk pirzola
  • 3 adet uzunca patlıcan
  • 2 adet iri patates
  • Domates,sivribiber
  • Pulbiber,kimyon,karabiber,sarımsak,tuz,salça
  • Kaşar peyniri
  • Kızartmak için yağ

YAPILIŞI

  • Öncelikle tavukları kuşbaşı doğrayıp baharatları ve sarımsağı ilave ederek iyice kavuruyoruz.
  • Yuvarlak doğradığımız patatesleri ve uzun kestiğimiz patlıcanları kızartıyoruz.
  • En alta patates koyuyoruz.
  • Patatesin etrafına patlıcanı kürdan yardımıyla bardak gibi sarıyoruz.
  • İçini tavuk dolduruyoruz.
  • Üzerine domates ve biber koyup biraz salçalı su ilave edip fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar koyuyoruz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder