28 Ağustos 2010 Cumartesi

SU BÖREĞİ

Günaydınlar; bugün ramazanın 18. günü,nasıl geçti anlamadık.Allah rahmetini,bereketini üzerimizden eksik etmesin.Huzurla,mutlulukla,dayanışma içinde,hertürlü felaketten uzak bayrama ulaştırsın inşallah.
Bugün sizinle paylaşacağım böreğin yufkalarını kendim açmadım.Acelem vardı Bimden hazır su böreği yufkası aldım.Çok da güzel oldu ,artık açmaya uğraşmam belkide.Teknoloji bizi iyice tembelliğe itti ama bazen de iyi oldu diyorum daha çok boş zaman kalıyor.Tabii iyi değerlendirebilirsek.Neyse herkese bol bereketli iftarlar diliyorum.

MALZEMELER
  • Bir paket yufka
  • Zeytinyağı
  • Peynir
  • Maydonoz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI

  • Peynir ve maydonozdan içimizi hazırlıyoruz.
  • Üzerindeki tarife göre yufkalarımızı haşlıyoruz.
  • Herkatı yapışmaması için yağlıyoruz.
  • Arasına peynirli iç koyup işleme devam ediyoruz.
  • En üstüne 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı yumurtayı çırpıp sürüyoruz.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder